På den här sidan kommer du att kunna läsa om allt som är aktuellt för
Ung på Världens fest - Svenska Kyrkans Ungas riksmöte 2010.
Här kommer guldkornen ur programmet lyftas fram!

tisdag 5 januari 2010

Förmöte "Befriande bibel"

Befriande bibel

Under några försommardagar samlas vi till förmötet ”Befriande bibel” för att närma oss bibelns texter. Vi tolkar texterna tillsammans, både gamla favorittexter och texter som vi tycker är mörka och svåra, och försöker se vad de har med oss och vårt liv att göra. Våra egna tankar och känslor står i fokus, bibeltexterna får landa i vår egen kropp.

Under förmötet får vi metoder, perspektiv och redskap som möjliggör nya, befriande sätt att använda bibeln i våra egna sammanhang. Vi utmanas att fundera över vår roll i världen och kyrkans uppdrag.
Nancy Cardoso Pereira, metodistpastor från Brasilien, är med oss. Hon kommer från det ekumeniska bibelstudiecentret CEBI som på befrielseteologisk grund arbetar med bibeln som verktyg för att förändra samhället och människors liv.

Program
onsdag 2 juni och torsdag 3 juni
Förmötet börjar efter lunch på onsdagen. Under onsdagen och torsdagen arbetar vi med bibeln tillsammans. Föreläsningar blandas med gruppsamtal, övningar och fest.
fredag 4 juni
Efter frukost åker vi till Växjö (transporten ordnas av kursledningen) där vi har en gemensam förmiddag med Kvinnor i Svenska kyrkan/ Kvinnor för missions förmöte. Som avslutning äter vi lunch tillsammans. Därefter startar Världens fest. Föreläsningar tolkas från portugisiska till svenska, gruppsamtalen hålls på svenska.
Välkommen!

Anmälan
Sista anmälningsdag är 1 mars 2010. Därefter är anmälan bindande.
Det finns boendealternativ (kost och logi) i olika prisklasser. Vid anmälan väljer du själv prisklass. Ungdom är du t.o.m. det år du fyller 30 år, ungdomars deltagaravgift reduceras med 500 kronor. Om du väljer dubbelrumsalternativet och vill dela rummet med någon speciell person, ange namnet i anmälan.
Resan till Tallnäs stiftsgård (hemresa från Växjö) betalar du själv. Tallnäs ligger i Växjö stift, nära Skillingaryd. Kommer du med tåg till Skillingaryd (närmaste järnvägsstation) blir du hämtad vid tåget.
Arrangör är kyrkokansliet och förmötet vänder sig till alla intresserade.

Vid frågor kontakta Emma Gustafson på kyrkokansliet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar