På den här sidan kommer du att kunna läsa om allt som är aktuellt för
Ung på Världens fest - Svenska Kyrkans Ungas riksmöte 2010.
Här kommer guldkornen ur programmet lyftas fram!

fredag 1 januari 2010

A till Ö

A

Anmälan
Anmälan till kommer att kunna göras på www.varldensfest.wmr.se från och med 1 februari 2010. Sista anmälningsdag är 5 april 2010.

Aktiviteter
Det kommer att finnas 150 programpunkter; föreläsningar, workshops, danser, musik, pyssel, körsång och mycket annat. Anmäl dig till aktiviteterna I tid! Platserna kan ta slut.

B

Bibel
Bibeln ska du ta med dig. Har du ingen egen kan du kanske få låna av din församling. Bibeln kommer att fungera som verktyg, bland annat genom att alla programpunkter inleds med bibeltext och reflektion.

Boende
Bor gör man på golv.

C

Cafeér
Svenska Kyrkans Unga kommer att ha ett café i Linnéparken. Världens fest håller till mitt i staden Växjö där hittar du också massa caféer att fika på fritiden.

D

Deltagaravgift
900kr kostar det för deltagarna i Ung på Världens fest.

E

F

Fickpengar
Du behöver ha med pengar till middag på fredagkväll, lunch lördag och lunch söndag. Det kan också vara bra att ta med sig lite fickpengar till fika, kollekt och om du vill köpa något i materiallagret.

Frågor
Kontakta förbundskansliet på 018-640 651

Funktionär
Det kommer att finnas 100-150 mötesvärdar (Kristina och Karl-Oskar) från Växjö stift som fått utbildning i förväg för att vara rustade för sitt uppdrag

G

Grönaste staden
Växjö är grönaste staden i europa!

H

I

J

K

L

M

Mat
Middag fredag kväll och lunch lördag och söndag ordnar ni själva.
I priset ingår frukost lördag, söndag samt mat på festmiddagen på lördagkväll.

Morgonböner
Klockan 08 varje morgon är det morgonbön

Målgrupp
Ung på Världens fest riksmöte, vänder sig till medlemmar i Svenska Kyrkans Unga och andra unga i Svenska kyrkan som är intresserade.

Mötesbyrå
Mötesbyrån ligger vid Stortorget under hela mötet, där kan få reda på allt du behöver veta. Svenska Kyrkans unga kommer att ha egen incheckning vid Mötesbyrån för Ung på Världens fest under fredagen sedan finnas Svenska Kyrkans Unga på plats i tältet i Linnéparken.

Möteshäfte
Läs under Världspasset

De fyra M:en
Mission
Marknad
Miljö
Migaration

Mission är Svenska kyrkans grundläggande uppdrag - ständigt aktuellt att reflektera över. Miljö, Migration och Marknad är aktuella utmaningar för såväl Svenska kyrkan som samhället och världen i stort. Vi söker här kristna svar och lösningar på dessa utmaningar.

N

O

P

Packlista
Hittar du här på hemsidan.

Plats
Växjö i Småland, Växjö stift.

Q

R

Resa
De flesta distrikt erbjuder någon form av gemensam resa till Växjö kontakta ditt distrikt om du vill veta mer.

Ryggsäck
Det kan vara bra att ha med sig en liten ryggsäck som du kan ha med dig under dagarna. Om du inte har någon kan du köpa vår nya ryggsäck ifrån Materiallagret.

S

Sjukvård
Det kommer att finnas sjukvårdare på plats under hela Riksmötet. Skulle det behövas mer akut vård så finns det ett sjukhus i centrala Kristianstad.

T

Tema
"En annan värld är möjlig!". Detta tema förmedlar hopp och visar att Svenska kyrkan är en aktiviströrelse som vill förändra världen genom att peka på lösningar och inte bara på problem.

Tid
Fredag den 4 juni till söndagen den 6 juni.

U

Ung på Världens fest
I stället för Svenska Kyrkans Ungas vanliga Riksmöte som hålls vartannat år välkomnas alla ungdomar att delta i Världens fest - Svenska kyrkans stora återkommande möte kring det internationella arbetet.

Uppdraget
Uppdraget att genomföra Världens fest 2010 i Växjö kommer från kyrkokansliet i Uppsala. Att Världens fest hamnade i Växjö stift beror till stor del på att det sedan länge finns ett starkt internationellt arbete här och att det är här det samlas in mest pengar till det internationella arbetet.


V

Världensfest
Världens fest vill inspirera och utmana oss inom Svenska kyrkan i globala frågor som rör mission, miljö/klimat, migration och marknad och visa på att en annan värld är möjlig. Genom mötet manifesteras Svenska kyrkans samhörighet med den världsvida kyrkan på ett publikt och öppet sätt.

Världspass
I anmälningsformuläret gör du dina programpassval. Dessa, dina personliga val, kommer anges på Världspasset
som du får hemskickat med ditt bekräftelsebrev. Världspasset är din biljett till Världens fest, det är ditt bevis och biljett och måste visas upp vid entré, ingångar till lokaler osv. Där finns också ditt program med dina personliga val. I Mötesbyrån kommer du också att kunna hämta mötestidningen där du kan läsa dig till mer information.


Växjö
Europas grönaste stad och platsen för Världens fest

W

Workshops
Se aktiviteter

X

Y

Z

Å

Ä

Ö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar