På den här sidan kommer du att kunna läsa om allt som är aktuellt för
Ung på Världens fest - Svenska Kyrkans Ungas riksmöte 2010.
Här kommer guldkornen ur programmet lyftas fram!

söndag 31 januari 2010

Mer festligheter på dagen

Aktiviteter som inte finns med i programhäftet
Vid incheckning på Ung på Världens fest kommer du att kunna anmäla dig till aktiviteterna här nedan:

1. Prova på klättring
Sugen på att ta ditt engagemang till nya höjder? Du får prova på att klättra på klättervägg med hjälp av instruktör, möjlighet till ett nytt perspektiv på tillvaron och en utmanande uppgift.


2. Att rädda din nästa - sjukvård
Ibland är allt som behövs en hjälpande hand, ibland behövs något mer. Kom och lär dig hur du kan hjälpa din nästa när nöden är som störst, både till vardags och till fest.
Växjö rödakorskrets

3. Att rädda din nästa – brandskydd/brandsläckning
Ibland är allt som behövs en hjälpande hand, ibland behövs något mer. Vad ska man egentligen göra då någon har lekt med elden? Lär dig både eldvett och vad som behöver göras då någon fattat eld.


4. Kanot - att vara en del av miljön
När tog dig senast tid att njuta av Guds natur? Kom och prova på vad friluftsliv i en kanot kan innebära. Tillsammans lär vi oss grunderna i paddling och ger oss ut på ett äventyr. Tidigare paddelvana inget som helst krav.


5. Idrott som integration.
På vilket sätt kan idrott fungera som brobryggare? Kom och prova på olika friidrottsgrenar och se vad fair play egentligen handlar om.

6. M som i mästerverk
Kom för att skapa din egen bild av de fyra M:n. Här finns möjlighet till både akvarellmålning, kollage och fritt skapande.

7. Re DO,
Har du en massa kläder liggande som du inte vet vad du ska göra av? Plocka med dem till Världens fest och Re DO. Här får du chansen att sy om kläder till något helt annat. Kanske kan din skjorta bli en väska, vem vet?

8. En del av något större
Kom och se hur något smått kan växa till något stort. En chans att se hur det lilla du gör kan spela en stor roll för helheten och om hur en enkel pärplatta kan förändra världen. Här finns möjlighet till både eftertanke och samtal.

9. Mediaverkstad
Sugen på att lära dig mer om media, både online och offline? Vet du hur det perfekta youtube-klippet borde se ut? Var med och skapa material som lever kvar även efter Världens fest. Aktiviteten pågår under hela lördagen.

10. Pilgrimsvandring på cykel
Vad är det som säger att gång är det bästa sättet för att pilgrimsvandra? Här får du chansen att på cykel upptäcka både Växjö, Gud och natur. Kan det bli bättre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar